Aktuellt

Här kan du läsa om det som händer inom Inspira just nu. Vill du veta mer om vår verksamhet hör gärna av dig till oss.

 

 

17 11 21

På Inspiras särskola Snäckbacken använder man teknik och knappar som kommunikationsverktyg för barn med dövblindhet.

Läs mer

 

 

17 11 02

En intervjun med Inspiras ägare från Læringsverkstedet.

Läs mer

 

17 06 14

Artikel i Täby Nyheter om utbyggnad av ny skola för Runborg i Täby!

Läs mer

 

17 05 11

Vi är glada att berätta att Inspira får nya ägare!

Läs mer

 

17 03 29

Inspiras verksamhet Snäckbacken i Sollentuna är åter i media. Denna gång i förskoletidningen. De arbetar med materialet “Liten” som brottsoffermyndigheten tagit fram för att stärka barn i deras rättigheter och känslor!

Läs mer

 

17 03 08

Här kan du läsa om när tre musiker med klassisk musik som specialitet besökte Inspiras särskola Snäckbacken. Artikeln publicerats på ett uppslag i DN den 8 mars 2017!

Läs mer

 

17 03 06

Snäckbacken i tidningen Lika värde!
I den tidning som Specialpedagogiska skolmyndigheten ger ut och som heter Lika värde (nr 1 – 2017) kan du läsa om Inspiras verksamhet på Snäckbacken på sidorna 11-13.

Läs mer

 

17 03 01

Snäckbacken i tidningen Teckentydaren!
Inspiras specialförskola på Snäckbacken i Sollentuna är med i tidningen Teckentydaren som ges ut av Stockholms dövas förening. På sidan 14 börjar ett flera sidor långt reportage “Storfiskaren på Krabban”.

Läs mer

 

17 01 24

Invigning av familjecentral med Inspiras öppna förskola i Edsberg
Idag invigdes familjecentralen i Edsberg som erbjuder olika tjänster för olika familjer och med olika behov. Det finns en barnavårdscentral med barnsjuksköterskor, stöd och rådgivning till och blivande föräldrar, kurator som även ordnar föräldragrupper och sist men inte minst Inspiras öppna förskola Blå stallet.

Läs mer

2017-01-23

Silverbäcken dubbelvinnare i Bästa sexan!
Tog både första och andra pris!

Silverbäckens 6 a och 6 b vann både första och andra pris i kommuntävlingen Bästa sexan. Bästa sexan är en kunskapstävling för alla sjätteklassare i Sollentuna kommun.

Läs mer om Silverbäcken och Bästa sexan!

 

Läs om Inspiras nya “kommunikationsplattform för barn, elever, föräldrar och medarbetare”! Inspiras vision är att ge våra barn och elever goda kunskaper, demokratiska värderingar och de allra bästa förutsättningarna att verka i ett framtida samhälle. Därför ska vi vara uppdaterade när det gäller hur digital teknik kan användas i det pedagogiska arbetet och bidra till hög kvalitet och måluppfyllelse för barn och elever.

Läs mer om Infomentor

 

Läs om “Operation Badankan”! På Inspira har vi sedan många år tillbaka arbetat med Hållbar utveckling. Nu tar vi ytterligare ett steg.

Läs mer Badankan

 

Läs om “En stad där barnen bestämmer”. En stad där bara fantasin sätter gränser – det var uppgiften som barnen på Inspiras förskola Fröhuset fick av pedagogen Doris Ohlsson. En stad växte sakta fram och i veckan var Thomas Ardenfors (M), ordförande i stadsbyggnadsnämnden, på besök för att lyssna på barnens idéer.

Läs mer

 

Läs om Runborgs skola där Makerkulturen utforskar analoga och digitala material för att skapa förutsättningar för elever att sammanföra tankearbete såväl programmering med fysiskt arbete som slöjd.

Läs mer 

 

Läs om Silverbäcken skola där omgivningen kontrasteras med en modern, högkvalitativ verksamhet som följer en röd tråd genom både förskola och skola.

Läs mer